DE OPDRACHTGEVER

ForFarmers (Lochem, Nederland) is een internationaal opererende voeronderneming die complete voeroplossingen biedt voor de (biologische) veehouderij. ForFarmers zet zich in “For the Future of Farming”: voor de continuïteit van het boerenbedrijf en voor een financieel gezonde sector die nog vele generaties een duurzame rol zal spelen in de maatschappij. Door intensief met klanten samen te werken biedt ForFarmers hen concreet resultaat: een beter rendement, een gezondere veestapel en een hogere efficiëntie. Dit wordt gerealiseerd met een aanbod van maatwerk en Total Feed-oplossingen en met een gerichte aanpak ondersteund door gespecialiseerde en deskundige professionals.

DE UITDAGING

De 106 silo’s voor veevoer waren na 40 jaar aan vervanging toe en daarom is aan de van MOURIK GROUP gevraagd om deze allemaal te vervangen terwijl de productie grotendeels gewoon door zou moeten draaien.

Voorafgaand hebben we een inspectie uitgevoerd om daarna een plan van aanpak op te stellen. In dit stappenplan hebben we de route beschreven hoe we steeds per vier silo’s alle silo’s gaan vervangen en wat de impact zou zijn op de productie. Daarbij hebben we natruulijk ook een Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) plan opgesteld om er zeker van te zijn dat de werkzaamheden volgens deze geldende normen uitgevoerd zouden worden.

De uitdaging was om tijdens de demontage, het vervangen tot wel 19 meter hoge silo’s de kracht op de bestaande constructie op te vangen. Hiervoor moesten we speciale voorzieningen tussen de bestaande ondersteuningen moeten treffen.

RESULTATEN

Door het plaatsen van gladde want silo’s zijn de loopeigenschappen van het veevoer uit de silo’s wellicht verbeterd.

Tijdens de demontage en montage van de silo’s hebben de operators van For Farmers de transportprocessen kunnen aanpassen zodat de productie zoveel mogelijk kon blijven doorlopen waardoor de onkosten beperkt bleven.

  • Betere doorstroming van veevoer

    Door toepassen van de gladde wanden constructie krijgt men een betere doorstroming door de trechters.

  • Processen bleven zoveel mogelijk doorgaan