DE OPDRACHTGEVER

Coppens Diervoeding staat garant voor hoogwaardige en betrouwbare diervoeders, in combinatie met innovatief en kundig advies. Daarmee dragen wij bij aan gezonde en optimaal presterende dieren en een toekomstbestendige varkens-en pluimveehouderij.

DE UITDAGING

Upgrade van de productiecapaciteit naar 350.000 TON per jaar. Dit binnen de bestaande fabriek dat wil zeggen dat de maal- menglijn zou moeten worden verhoogd in capaciteit en dat er een vierde perslijn zou moeten worden gebouwd. De enige manier om dit te realiseren was een dakopbouw van 15 meter tot aan 55 meter bouwhoogte. Daarbij moesten de emissiewaarden verlaagd worden om te voldoen aan de geldende lokale normen. De productielijn mocht maar 8 dagen stilstaan, dus we moesten snel schakelen en 24/7 montage verrichten.

BEHAALDE RESULTATEN

We hebben een maal-menglijn aan de huidige stand der techniek geupgrade met een verhoogde productiecapaciteit van circa 15% tot wel 350.000 TON per jaar. De productiecapaciteit kan nu gerealiseerd worden in werkweken van zes dagen.

Door deze upgrade produceert Coppens nu nog hoogwaardiger veevoer waardoor hun afzetgebied vergroot kan worden.

De totale productiecapaciteit wordt nu in een vestiging gerealiseerd waardoor productie centraal is geregeld.

De wettelijke geuremissie normen eisten een schoorsteen van 10 meter boven de 55 meter gebouwhoogte.

Het productieproces heeft tijdens deze ingreep maar een paar procent van de tijd stilgestaan, waardoor productieverstoring tot een minimum beperkt is gebleven.

  • Productiecapaciteit verhoogd

  • Efficiencyslag gerealiseerd

  • Minimale productiestop