Welkom bij de Van Mourik Group, waar de kennis en kunde van vier bedrijven samenkomen. Van Mourik Ede, Van Mourik Meppel, Van Mourik Brabant en Van den Berg vormen samen één krachtige organisatie, die innovatieve en inventieve oplossingen biedt voor de droge procesindustrie. De Van Mourik Group ontwikkelt en bouwt complete ‘turnkey’ installaties voor de verwerking van droge stoffen, onder andere voor de diervoederindustrie. Ook zijn we gespecialiseerd in uitbreiding en optimalisatie van bestaande installaties en helpen onze klanten bij service & onderhoud.

VAN A TOT Z

Dankzij deskundigheid op het gebied van werktuigbouw, besturings- en elektrotechniek, en bouwkunde zijn we in staat om uw projecten van A tot Z te realiseren. De klant heeft één aanspreekpunt voor alle disciplines.

Onze medewerkers hebben kennis en vaardigheden op het gebied van doseren, wegen, malen, mengen en persen waardoor de Van Mourik Group in staat is om mondiaal complete projecten te realiseren. Onze missie is opdrachtgevers ontzorgen en een bijdrage te leveren aan procesoptimalisatie door lagere productie- en energiekosten, minder stilstand, reductie van contaminatie en het verhogen van de capaciteit.
Onze monteurs staan zeven dagen per week, 24 uur per dag voor onze opdrachtgevers klaar. Dankzij kennis van werktuigbouw en elektrotechniek zijn ze in staat om storingen snel op te lossen. En door preventief onderhoud en optimaal afgestemde afkeurcriteria minimaliseren we ongeplande stilstand.

 • 200+ medewerkers

  Er werken ruim 200 vaste medewerkers daarnaast werken wij samen met ZZP-ers voor meer flexibiliteit.

 • 8 bedrijven

  We bestaan uit van MOURIK Ede, van MOURIK projecten, van MOURIK International en Van den Berg.

 • Anno 1990

  Wim van MOURIK is sinds 1990 gestart met het vormen van de van MOURIK GROUP.

 • Internationale projecten

  Wij werken in ondermeer Duitsland, Engeland, Frankrijk, Benelux, India, Israël, Rusland, Vietnam, Congo en China.

Na jarenlang actief te zijn geweest bij machinefabriek Wijnveen Ede startte Wim van Mourik in 1990 een eigen bedrijf. Een schuur achter de woning in Renswoude werd omgebouwd tot opslagloods en een bouwkeet diende als kantoor.

De grondleggers van de Van Mourik Group, Wim en Gerry van Mourik op kantoor aan de Galvanistraat in Ede.

De onderneming groeide en er was al snel behoefte aan meer ruimte. Die werd in 1993 gevonden in het nabijgelegen Ede, aan de Galvanistraat.

Daar ontwikkelde het bedrijf zich verder. Mede door de overname van de technische dienst van Agrifirm, de ‘knowhow’ van machinefabriek Brabant van Opstal en Van den Berg Waddinxveen zette de groei door. Inmiddels heeft Van Mourik vestigingen in Ede en Meppel.

 OPTIMALISATIE

Lagere productie- en energiekosten, minder stilstand, reductie van contaminatie en het verhogen van de capaciteit zijn doorgaans de belangrijkste doelen van procesoptimalisatie. Wij helpen u graag om deze doelen te halen.

Na het maken van het ontwerp zijn ook de productie, montage en het in bedrijf stellen van installaties bij ons in betrouwbare handen.

EMEA SERVICE AND MAINTENANCE

Door preventief onderhoud en optimaal afgestemde afkeurcriteria minimaliseren we ongeplande stilstand. Preventief onderhoud in de droge procesindustrie is onze specialiteit. We brengen complete installaties en processen in kaart en geven u per machine inzicht in de technische status en de onderhoudskosten. Voor de korte én de lange termijn. Door preventief onderhoud dalen de totale onderhoudskosten en maken we uw installatie betrouwbaarder.

COMPLEET PROJECT

Dankzij de beschikbare kennis en kunde binnen de Van Mourik Group op het gebied van doseren, wegen, malen, mengen en persen zijn we in staat om mondiaal complete projecten te realiseren. Uw voordeel? Eén aanspreekpunt voor alle disciplines.

INNOVATIE

Door de bundeling van kennis binnen de Van Mourik Group innoveren we voortdurend. Met vernieuwende ideeën en producten verbeteren we bestaande productieprocessen en installaties. Ondertussen ontwikkelen we de fabriek van de toekomst.

Hoofdkantoor

Het nieuwe hoofdkantoor met productielocatie is gevestigd aan de Boylestraat 34 in Ede, op een goed bereikbare locatie langs de A12.

Boylstraat 34 6718 XM Ede, (Nederland)

  +31 318 64 11 44

info@vanmourik-group.com

MAAK KENNIS MET DE VAN MOURIK GROUP