Van Mourik heeft een procesaudit ontwikkeld om het productieproces en de status van de installaties inzichtelijk te maken. We brengen alle data van het productieproces realtime in kaart en kunnen zo proactief actie ondernemen en het productieproces optimaliseren.

 • Energiereductie

  Energy Efficiency Plan (EEP) – Duurzaam produceren en kostenbeheersing door minder energieverbruik.

 • Capaciteitsverhoging

  Meer resultaat realiseerbaar met de bestaande lijnen.

 • Onafhankelijk vrijblijvend advies

  Wij denken met u mee en komen met advies dat het beste is voor uw bedrijf.

Procesoptimalisatie

Ons auditteam bestaat uit processpecialisten Elektro en Werktuigbouwkunde met kennis van het productieproces. Het team voert de audit uit en iedere specialist bestudeert vanuit zijn eigen expertise een deel van het productieproces. Het belangrijkste doel is om inzichtelijk te maken op welke punten we het proces kunnen optimaliseren. Bijvoorbeeld door productieverhoging, kwaliteitsverbetering of het reduceren van het energieverbruik.

Ook andere klantvragen kunnen leidend zijn. Bijvoorbeeld of het mogelijk is om de productiecapaciteit te verhogen in de fabriek met gebruik van de bestaande machines. De geijkte oplossingen richten zich voornamelijk op kostbare investeringen in nieuwe productiemachines. Uit de procesaudit kan naar voren komen dat de klant de gewenste capaciteitsverhoging ook met relatief eenvoudige maatregelen kan behalen. Dit resulteert in lagere investeringskosten.

Uitbreiding procesaudit

Door sensoren te installeren breiden we de procesaudit uit. Zo kunnen we langdurig relevante data van het productieproces verzamelen en inzichtelijk maken. Van Mourik werkt met het Innius Smart Industry Platform. Dit krachtige industriële softwareplatform ondersteunt ons bij het in kaart brengen van de realtime data. De sensordata die we verzamelen, is vooral gericht op het energieverbruik, overall equipment effectiveness en op de capaciteit van het productieproces.

Door de realtime data te analyseren en slim toe te passen, maken we het mogelijk om proactief actie te ondernemen op het productieproces. Bijvoorbeeld om de capaciteit van de lijn nog beter te benutten.

Proactief beheren en analyseren

De kritische prestatie-indicatoren zijn realtime beschikbaar. Denk aan overall equipment effectiveness, mean time to repair en mean time between failures. We informeren de betrokken personen proactief via het innius platform als ze actie moeten ondernemen en welke acties ze moeten uitvoeren. Dat maakt dat we de status van de lijn proactief beheren en analyseren, zowel vanuit het procesbeheer als vanuit het technisch beheer.

CASE STUDY COPPENS HELMOND

20% meer resultaat

Onlangs zijn we bijvoorbeeld naar een klant geweest wiens productie omhoog moest. Eigenlijk waren ze er al over uit dat er nog een maal-/menglijn bij moest komen. Uit onze analyse bleek dat met de juiste aanpassingen, de gewenste 20 procent productiestijging ook realiseerbaar is met de bestaande lijnen. Dat bood de klant ineens andere inzichten en mogelijkheden. Bij de realisatie van de productie-uitbreiding zijn wij nu nauw betrokken.

VRIJBLIJVEND AANMELDEN VOOR DE QUICKSCAN

  Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.