Innius is nu onderdeel van de Van Mourik Group

 

Vanaf vandaag (1 april 2019) is Innius  onderdeel van de Van Mourik Group, experts in productieprocesoptimalisatie. Innius is een zelfstandig bedrijf binnen de Van Mourik Group.

innius® is een krachtig smart industry software platform voor machinebouwers en machinegebruikers. De overname van Innius past binnen de smart-industriestrategie van de Van Mourik Group om de professionele dienstverlening uit te breiden.

John Rijksen, Managing Director van Innius, is blij met de mogelijkheden tot verdere ontwikkeling, die door de overname mogelijk worden: ‘Het is duidelijk dat het potentieel van het innius® platform in de komende jaren sterk zal toenemen door de nieuwe intelligente technologieën die we gaan toevoegen in nauwe samenwerking met onze partners.’

Het innius® platform en de Innius’ apps helpen industriële bedrijven omgaan met uitdagingen gerelateerd aan productiviteit, energieverbruik, productkwaliteit, verspilling en machine performance. De apps van innius® stellen machinebouwers in staat om hun klantervaring te verbeteren met proactieve support, remote machine monitoring en voorspellend onderhoud. Ondersteund door de smart data en apps van innius® kunnen gebruikers van de machines lean manufacturing best practices toepassen, gevalideerd met real-time productie data, om zo hun productie processen te verbeteren. Machinebouwers en machinegebruikers werken samen binnen het innius® platform om concurrentievoordeel te behalen door het gebruik van geavanceerde data analytics en proactieve business intelligence.

‘Ik ben bijzonder enthousiast over de nieuwe mogelijkheden die ontstaan doordat we Innius als onderdeel  van onze Group toevoegen’ zegt Marco van Mourik, CEO, Van Mourik Group. ‘We zijn van mening  dat de technologie van innius® zich bevindt in de voorhoede van een nieuwe industriële revolutie. Het verbindt de industrial internet of things (IIoT), industrie 4.0, smart industry, predictive maintenance, servitization, cloud computing, mobility, en social collaboration, om een krachtige applicatie voor machinebouwers, productiemanagers, en operators te realiseren. innius® stelt hen in staat om de consistentie te zien tussen de individuele productiemachines en transportsystemen binnen het complete productieproces. Dit geeft de mogelijkheden om deze systemen te analyseren, te evalueren en te optimaliseren’.