DE OPDRACHTGEVER

FeedValid is een familiebedrijf dat actief is in de handel, verwerking en productie van enkelvoudige en circulaire grondstoffen. Als bedrijf vervullen we een deel van de supply chain, van ruwe grondstoffen tot aan het eindproduct bij de consument.

Bij de inkoop van onze verschillende grondstoffen begint het al met het kiezen van betrouwbare leveranciers als partners. Dit is belangrijk om richting onze klanten levering en kwaliteit te waarborgen, zowel bij de enkelvoudige als de circulaire grondstoffen.

Om enkelvoudige grondstoffen te verkrijgen verwerken wij oliehoudende zaden, schroot, peulvruchten en granen tot een hoogwaardig ingrediënt voor toepassing in verschillende diervoeders.

DE UITDAGING

Vervangen van de twee huidige drogerinstallaties voor tegenstroomdrogerinstallaties inclusief afzuigpijpwerk. Uitdaging was dat er weinig ruimte was om de nieuwe installatie te kunnen realiseren. De andere uitdaging was de stilstand van de productielijnen te minimaliseren. Dit kon door een tijdelijk dakluik te maken en de drogers te pre-assembleren buiten het gebouw.

BEHAALDE RESULTATEN

De huidige productlijn was aan vervanging toe. De nieuwe productielijn is tevens efficiënter dat wil zeggen dat wij het recirculeren van de luchtstromen waardoor de productiekosten verlaagd worden.

  • Recirculatie van luchtstromen gerealiseerd