DE OPDRACHTGEVER

Als producent van hoogwaardige diervoeders levert Kamphuis mengvoeders al jaren een onderscheidend en specifiek pakket van voeders aan vooruitstrevende ondernemers in de varkens- rundvee-, geiten- en pluimveehouderij.

De fabriek is uitgerust met de modernste productietechnologie. Zo kunnen we voor alle omstandigheden de best passende oplossing bieden en de benutting van de gebruikte grondstoffen verbeteren.

DE UITDAGING

Door de groei van de omzet moest de oude versleten menger vervangen worden door een nieuwe met een grotere inhoud. Hierdoor wordt de uurcapaciteit circa 40 ton per uur. De uitdaging zat hem erin dat we binnen een krappe ruimte een nieuwe grotere menger moesten plaatsen. Dit inclusief de aanpassingen van de boven en onder bunkers en de afvoer transporteurs. De kunst was om de productiestilstand tot het minimum te beperken. We kregen slechts 48 uur stilstand de tijd om  de montage te realiseren.

BEHAALDE RESULTATEN

We hebben productie uur vergroting gerealiseerd door deze maal- menglijn. Het productieproces heeft tijdens deze ingreep maar twee dagen stilgestaan. De meng nauwkeurigheid is verbeterd ten opzichte van de vorige situatie.

  • Productie uur verhoogd

  • Minimale stilstand van het productieproces

  • Verbetering mengnauwkeurigheid